TIMISOARA

Naast de bestaande hulp onder de Hongaarse bevolking in het dorp Tůti in het judetul Bihor komen we in 1995 terecht in de stad Timisoara in het judetul Timis. Ook hier werken we samen met een kerk en wel de B.E.R., wat staat voor Biserica Evangelica Romania.

We krijgen o.a. contact met twee voorgangers van deze gemeente, Adrian Stan en Gheorge Soare. Deze gemeente is naast hun eigen samenkomsten o.a. ook actief in gevangenissen, wees- en bejaardenhuizen en onder de zigeuners.

Het is januari 1996 dat er voor het eerst een transport plaatsvindt waar, naast goederen, ook een geschonken VW bus wordt gebracht. Heel bijzonder denken we terug aan wat de voorganger ons als tekst meegeeft vanuit 1 Kron. 29 vers 14. En vanuit die woorden komen we daar nog steeds, wetende dat wij maar rentmeester zijn.

Velen goederen vinden hun weg in het land en de ontvangen mikrobus komt dan ook geweldig van pas. Naast de hulpgoederen steunen we ook een tandartsproject en wordt er een pomp voor drinkwater geplaatst op een school met 500 kinderen. Ook is de kerkzaal met de bijgebouwen gerenoveerd en zijn pallets met bijbels van de GBS via de B.E.R. kerk gedistribueerd.


OTNIňL

Vanaf 1999 komt het weeshuis Otniel erbij. Dit weeshuis net buiten Timisoara in Mosnita-Noua met 22 kinderen is door ondersteuning van stichting Lindenhof en HOE tot stand gekomen en officieel geopend op 16 april 1999.

Als stichting brengenwe daar speeltoestellen en wordt er geld overhandigd voor de aankoop van een koe voor de boerderij op het terrein.

Tevens wordt de vakantiebestemming voor deze kinderen financieel gesteund en voorziet de stichting via geschonken conserven het weeshuis van extra voedsel.
Volg ons op facebook

Wij plaatsen regelmatig nieuwe berichten

Stichting Waarder helpt RoemeniŽ

ANBI fiscaal nummer: 1234.56.789
Rekeningnummer: NL82 RBRB 0941 6896 89


Copyright © 2021, Alle rechten voorbehouden.
Designed by: TinuX Design